The Rolling Stones - Blue & Lonesome

Blue And Lonesome is uitgebracht in 2016 en was het eerste album van de legendarische rockband The Rolling Stones in meer dan tien jaar tijd.

Mick, Keith, Ron & Charlie zijn terug gegaan naar hun roots: het is een onvervalste bluesplaat geworden, een ware ode aan de artiesten die de band over de jaren beïnvloedden. Op het album staan dan ook songs van artiesten als Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter en Howlin’ Wolf. In hun beginjaren speelden de Stones songs van deze blueshelden.

Blue And Lonesome werd opgenomen over een periode van drie dagen in de Londense Grove Studios en de productie was in handen van Don Was en The Glimmer Twins, ook wel bekend als Mick Jagger en Keith Richards. 

Het album is live opgenomen, zonder trucs als overdubs en dergelijke, precies zoals het een echte bluesplaat betaamt. Tijdens de opnames werden de vier heren bijgestaan door Darryl Jones (bas), Chuck Leavell (toetsen) en Matt Clifford (toetsen). Ook staan er twee gastmuzikanten op de hoes vermeld: Eric Clapton (die toevallig in de studio ernaast aan het werk was) en percussionist Jim Kelter.

In de tracklist:
* met Eric Clapton op gitaar
** met Jim Keltner op percussie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.